Leidschendam, Nederland,
09
mei
2016
|
14:58
Europe/Amsterdam

Landal Mooi Zutendaal ontvangt Groene Sleutel

Landal Mooi Zutendaal heeft op 26 april jl. de Groene Sleutel ontvangen van de Bond Beter Leefmilieu (BBL) in België. De Groene Sleutel is in België een bewijs van extra zorg voor het milieu en maakt deel uit van het Internationale Green Key-keurmerk.

Green Key is hét internationale merk voor kwaliteit en duurzaam ondernemen in de sector van accommodaties en gastvrijheid. De organisatie is actief in ruim 50 landen. Green Key valt onder de FEE, Foundation for Environmental Education, een onafhankelijke, internationale organisatie die via educatie, kennisuitwisseling en het stimuleren van duurzame initiatieven werkt naar een meer duurzame en groene wereld.

Duurzaam toerisme

“Vakantie betekent voor veel mensen genieten van natuur. Als je daarbij kiest voor een Groene Sleutel-locatie, dan mag je ervan uit gaan dat die natuur met respect behandeld wordt. Zo’n Groene Sleutel krijg je namelijk pas na een onafhankelijke controle,” vertelt Miriam Van Loon van Bond Beter Leefmilieu. “Het kwaliteitslabel is een jaar geldig. De uitbaters leveren dus elk jaar opnieuw extra inspanningen voor een beter milieu.”

Groene Sleutel

Na tien jaar telt België nu 120 Groene Sleutel-houders. Zij krijgen dit keurmerk niet zomaar. De laureaten moeten voldoen aan een hele reeks criteria voor energie, water en mobiliteit. Ze hebben een ambitieus milieubeleidsplan, milieubewuste medewerkers, springen zuinig om met water en energie, doen aan afvalpreventie en sorteren hun afval en sporen hun gasten aan tot milieubewust gedrag.

“We zijn verheugd dat wij als eerste vakantiepark in België de Groene Sleutel/Green Key mogen ontvangen,” aldus Ad Durinck, parkmanager van het luxe Landal Mooi Zutendaal. “Wij hadden gelukkig al heel veel zaken op orde. 100% groene stroom, gescheiden afval inzameling en recentelijk hebben wij een laadpaal geplaatst voor gasten met een elektrische of hybride auto. Met het vervangen van de schoonmaakmiddelen voor milieuvriendelijke middelen en het plaatsen van perlatoren tussen de kranen en douches hebben wij binnen recordtijd voldaan aan alle voorwaarden van de Groene Sleutel.”

De Nederlandse vakantieaanbieder Landal GreenParks, waarvan Mooi Zutendaal deel uitmaakt, heeft als doelstelling dat alle 78 vakantieparken in 7 landen eind 2016 een Green Key/Groene Sleutel certificaat behaald hebben. Momenteel zijn al meer dan 40 parken van Landal GreenParks gecertificeerd met het Green Key-certificaat. Onlangs hebben de parken Landal Marina Lipno in Tsjechië en Landal Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk de eerste Green Key-certificaten voor deze landen behaald.

Voor informatie en reserveringen: www.landal.be/mooizutendaal