Den Haag, The Netherlands,
20
maart
2023
|
13:39
Europe/Amsterdam

Landal Kasteeldomein De Cauberg onthult monument voor Piet Paulusma

Op vakantiepark Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg is een monument onthuld ter nagedachtenis aan de bekende weerman Piet Paulusma, die vorig jaar overleed. Paulusma in een periode van 10 jaar meer dan 100 uitzendingen van ‘Piet’s Weerbericht’ verzorgd vanaf het vakantiepark op de top van de Cauberg en vanuit Valkenburg.

Het eerbetoon aan Piet Paulusma heeft de vorm van een zonnewijzer. De Friese weerman had iets met Limburg. Hij kwam er graag en presenteerde dan het weerbericht op de Cauberg.  General manager Gert Veenhuizen van Landal Kasteeldomein De Cauberg en Eerste Kamerlid/wielerliefhebber Joop Atsma namen het initiatief voor een monument nadat hier stemmen over waren opgegaan. Joop Atsma, zelf ook Fries, komt eveneens al jaren in het heuvellandschap van Zuid-Limburg.

“De zonnewijzer is een verwijzing naar het mooie weer en natuurlijk ook naar onze Piet. Hij heeft wel meer dan honderd keer op de Cauberg zijn weerbericht gepresenteerd. De mensen in Limburg zijn er trots op wat Piet voor de provincie heeft gedaan”, zegt Joop Atsma. Gert Veenhuizen: “In zijn presentaties van zijn weerbericht op diverse locaties vroeg hij aandacht voor dit gebied als toeristische regio. Dat betekende veel publiciteit. Na de grote overstromingen, twee jaar geleden vooral in Valkenburg, zette Paulusma zich in voor een geldinzamelingsactie bij Omroep MAX.”

Bij de onthulling van de zonnewijzer op het vakantiepark was de gehele familie van Piet Paulusma aanwezig.

Deel deze release