Den Haag, The Netherlands,
09
juni
2023
|
11:54
Europe/Amsterdam

Landal GreenParks wint Dutch Interactive Award voor digitalisering gastbeleving

Tijdens een feestelijke uitreiking in de Beurs van Berlage zijn gisteravond de beste Nederlandse Digitale Interactieve cases bekroond. Uit 74 genomineerden koos de jury in 15 verschillende categorieën zowel een Gouden als een Zilveren Awardwinnaar voor de bedrijven met de beste cases van het jaar. Landal GreenParks won samen met iO Campus den Bosch een Gouden Award in de categorie Digitale Transformatie voor hun case over de digitalisering van de gastbeleving.

“Door het goed in kaart brengen van de klantreis en het betrekken van klanten zelf, in combinatie met innovatieve hardwarecomponenten, zijn de efficiëntie en klanttevredenheid verbeterd. Het is met name knap dat het al bestaande hoge serviceniveau nog verder is verbeterd door het wegwerken van fricties bij gasten over hun reis en verblijf,” aldus de jury in haar eindrapport.

Het al vóór vertrek ontzorgen van Landal gasten in plaats van pas bij aankomst op de bestemming, en de transformatie van een digitale parkfolder naar een volwaardig servicekanaal voor park- en zwembadtoegang, digitale sleutel, boodschappen doen, reserveringen voor horeca en activiteiten op het park via één gratis Landal-app, heeft geleid tot hogere gasttevredenheid. De digitale sleutel, ontwikkeld met Salto Systems, wordt door 75% van de gasten gebruikt. Voor medewerkers op de parken betekent het meer tijd voor echte vragen van gasten, in plaats van een groot aantal repetitieve handelingen.

Michael Verhagen, Manager Park Digital van Landal GreenParks: “We zijn trots en dankbaar voor alle collega's binnen ons Landal team en die van iO Digital, Salto en Axians die deze prestatie mogelijk hebben gemaakt. De waardering voor de Landal-app is sinds 2021 meer dan verdubbeld en vorig jaar is hij door 1,2 miljoen gasten gebruikt. En we gaan door: de nieuwste toevoeging is de mogelijkheid voor gasten om de digitale sleutel via WhatsApp te delen met hun reisgezelschap. Deze digitale ontwikkelingen komen ten goede aan de service naar onze gasten en verbeterde efficiency voor onze medewerkers.”

De Dutch Interactive Awards (DIA) zijn de prijzen voor het beste interactieve online werk van Nederlandse bureaus. De awards worden sinds 2010 jaarlijks uitgereikt. Emerce organiseert dit jaarlijks samen met Dutch Digital Agencies. Om in aanmerking te komen voor een felbegeerde award krijgen bureaus de gelegenheid om cases aan te melden. Deze cases worden door een onafhankelijke jury beoordeeld op concept, design en UX, resultaat en optimalisatie. De 74 genomineerden presenteerden op 21 april hun werk aan de vakjury’s, waarna de winnaars werden bepaald.

Deel deze release