Den Haag The Netherlands,
25
maart
2021
|
12:44
Europe/Amsterdam

Landal GreenParks voor vierde keer op rij meest duurzame reismerk van Nederland

Top notering in onderzoek naar duurzame merken: Sustainable Brand Index

Voor het vierde jaar op rij is Landal GreenParks verkozen tot het meest duurzame reismerk van Nederland in de categorie Travel & Tourism. Dat is de uitkomst van de Sustainable Brand Index van 2021, die dit jaar in Nederland voor de vijfde keer werd gehouden in zeven categorieën.

Sustainable Brand Index is Europa's grootste onafhankelijke onderzoek op het gebied van duurzaamheid en consumentenmerken, met in totaal meer dan 1.400 merken, ruim 30 sectoren en 60.000 consumenten in 8 landen. De studie is gebaseerd op onderzoek onder Nederlandse consumenten en laat zien hoe consumentenmerken worden gezien op het gebied van duurzaamheid, milieu- en maatschappelijke verantwoordelijkheid. De Sustainable Brand Index meet en analyseert hoe duurzaamheid van invloed is op merken en hoe consumenten het duurzaamheidswerk van merken beoordelen. Elk merk is willekeurig beoordeeld door ten minste 1.000 mensen.

Landal GreenParks voert de sector Travel & Tourism aan. Tony's Chocolonely werd dit jaar uitgeroepen tot het meest duurzame merk van Nederland, overigens ook voor de vierde keer. Andere branche-winnaars zijn: Greenchoice (energie), ANWB (mobility), IKEA (retail), ASN Bank (banken), Albert Heijn (supermarkten), Spa (Spadel) (dranken), Tesla (Automotive), bol.com (Ecommerce), KPN (telecom), CZ (verzekeringen), Google (digital), La Place Restaurants, Van der Valk Business en KLM Royal Dutch Airlines. Ruim 9.000 Nederlanders zijn bevraagd naar hun beoordelingen van duurzaamheid van bekende merken.

Trots op gastenwaardering

“We zijn enorm trots om voor de vierde achtereenvolgende keer te zijn verkozen tot meest duurzame reismerk van Nederland. Deze gastenwaardering is een mooie erkenning en bovendien een grote steun in de rug voor alle medewerkers die zich het afgelopen jaar met enorme inzet en flexibiliteit hebben ingezet om onvergetelijke vakanties waar te blijven maken,” aldus algemeen directeur Dirk Anbeek van Landal GreenParks. “We laten gasten de natuur beleven en stimuleren hen om het bewustzijn van onze leefomgeving en de liefde voor de natuur mee naar huis te nemen. De huidige onzekere tijd onderstreept het belang van duurzaamheid eens te meer. Wij blijven daarom investeren in een duurzame samenleving.”

Voor meer informatie over de activiteiten van Landal op het gebied van duurzaamheid kijk op www.landal.nl/duurzaamheid

download
Video Sustainable Brand Index