02
december
2021
|
11:32
Europe/Amsterdam

Landal GreenParks test zonnecollectoren op Landal Hoog Vaals

Duurzaamheid: innovatieve ‘heatpipes’ besparen 80% gasverbruik

Op Landal Hoog Vaals zijn vijf bungalows uitgerust met de nieuwste generatie ‘heatpipes’, ofwel zonnecollectoren. Deze buizen op het dak van de bungalow vangen daglicht op en zetten dat om in warm water en elektriciteit. Het warme water wordt opgevangen in twee grote ‘thermosflessen’. Eén om de bungalow te verwarmen en de andere om te douchen. De verwachting is dat met deze innovatie 80% van de gasvraag wordt bespaard.

Voor de pilot van het zonnecollectorenproject werkt Landal GreenParks samen met VenFeld, specialist van duurzame energieoplossingen. VenFeld helpt organisaties om duurzaamheidsdoelstellingen te halen door CO2-emissies aanzienlijk te verlagen en tegelijkertijd energie-efficiëntieprestaties te verbeteren, en daarmee het financiële resultaat.

“De verwachtingen zijn hooggespannen over deze innovatieve techniek. Zullen we met de winter in aantocht in staat zijn voldoende warmte op te wekken? Als back-up laten we de bestaande cv-ketel nog even hangen, maar als deze proef slaagt, kunnen we een belangrijke stap zetten in de verduurzaming van onze parken en het terugdringen van ons gasverbruik,” aldus Jan-Theo Hoeksema, Formule Manager Faciltair Regio Noord van Landal GreenParks.

Meer info over andere duurzame projecten bij Landal zijn te vinden op www.landal.nl/duurzaamheid

download
Venfeld Landal Hoog Vaals Xander Vendrig