Leidschendam,
08
november
2016
|
15:00
Europe/Amsterdam

Landal GreenParks signaleert sterke groei van vakantiegangers uit België

Landal GreenParks, een van de grootste spelers in de Europese markt van verhuur van vakantiewoningen, registreerde al over 2015 een toename vanhet aantal Belgische vakantiegangers. Die stijging zet ook dit jaar door: bezochten de afgelopen zomer ruim 10% meer Belgische vakantiegangers de parken van Landal, na de recente herfstvakantie ligt dit aantal zelfs 20% hoger dan vorig jaar.

Het afgelopen jaar opende Landal twee nieuwe parken in België, Landal Mooi Zutendaal, op de grens van Nationaal Park Hoge Kempen, en Landal Les Etoiles, bij Dinant in de Ardennen. Daarmee verdubbelde het aantal Belgische parken van twee naar vier. Maar Belgische gasten kiezen ook steeds vaker voor een verblijf in één van de Nederlandse parken. In voorjaar en zomer zijn parken aan de Noordzeekust het populairst en in het najaar trekt men meer naar de bossen en naar parken met all-waether voorzieningen, zoals subtropische zwemparadijzen en indoor speelparadijzen. Zwemmen is voor veel gezinnen met kinderen in de schoolgaande leeftijd een belangrijk onderdeel van het vakantieplezier.

Subtropische zwemparadijzen zijn er op Landal Het Vennenbos (rapportcijfer 8,6 op reisbeoordelingssite Zoover ) en op Landal De Lommerbergen (Zoover-score 8,9). Daarnaast biedt Landal vele andere parken met mooie zwembaden. Kijk hiervoor op: www.landal.be/thema/zwembad.

“In de week dat de Belgische scholen herfstvakantie hadden, was circa 40% van alle aankomsten afkomstig uit België. Vooral onze parken aan de Zeeuwse kust zijn populaire bestemmingen voor Belgische gasten, evenals parken die over subtropische zwemparadijzen beschikken. De korte rijafstand naar Nederland, de gunstige prijs/kwaliteitverhouding en de gastvriendelijkheid zijn zaken die er voor de Belgische vakantieganger uitspringen, zo blijkt uit gastenenquêtes, ” aldus Erik van Essen, commercieel directeur van Landal GreenParks.