Den Haag,
20
april
2021
|
11:34
Europe/Amsterdam

Landal GreenParks ook in Q1 2021 in Top 10 Social Travel 30

Landal GreenParks is in het eerste kwartaal van 2021 van de zesde naar de zevende positie gedaald in de Social Travel 30, de plaats die we ook in het derde kwartaal van 2020 bekleedden. Daarmee blijft Landal GreenParks de hoogst genoteerde bungalow-vakantieaanbieder van de Top 30 Nederlandse reismerken op deze ranglijst van Emerce. Die toont elk kwartaal de best presterende reismerken op het gebied van aantallen berichten, het bereik van deze berichten en hun sentiment.

Sinds Emerce in 2017 startte met het bekendmaken van de Social Travel 30, behaalde Landal GreenParks op het gebied van social media elke editie een plaats bij de beste tien reismerken.

“We zien dat de vakantieparken van Landal GreenParks in Nederland door de coronamaatregelen en het negatieve reisadvies enorm populair zijn. Dit vertaalt zich naar een groei in aantal boekingen voor een vakantiehuis te midden van natuur, rust en ruimte. De gastbeleving van de Landal vakantieparken op de allermooiste plekjes in de natuur is waar men nu behoefte aan heeft, in tijden van langdurig thuiswerken en beperkte bewegingsvrijheid. Nederlanders hebben wandelen, buitensporten en natuurbeleving ontdekt en hoger gewaardeerd tijdens de coronacrisis. Ook in de zomervakantie 2021 zullen de vakantiehuizen in Nederland een razend populaire bestemming zijn,” aldus Jeannette ten Kate, Corporate PR Manager van Landal GreenParks.

Totstandkoming

De scores van de Social Travel 30 zijn tot stand gekomen op basis van drie losstaande top 111 overzichten (het aantal reismerken dat op dit moment wordt onderzocht); social media, PR-waarde en sentiment, die gezamenlijk de scores in de Social Top 30 bepalen.

Klik hier voor het complete overzicht van de Social Travel 30.

 

Korte uitleg over de categorieën

Social media: de meest besproken reismerken op social media

Het aantal berichten uit openbare (social) mediadata uit Nederland op fora en social media (Twitter, Facebook, Instagram en YouTube) op openbare pagina’s rondom de merknaam. Het merk met het hoogste volume aan berichten krijgt 111 punten, het bedrijf daarna 110, etc.

PR-waarde: de meest besproken reismerken op nieuwssites en blogs

Bij de PR-waarde wordt gekeken naar het aantal berichten afkomstig van reviewsites, nieuwssites en blogs waarin reismerken genoemd worden. Het merk met het hoogste volume aan berichten krijgt 111 punten, het bedrijf daarna 110, etc.

Sentiment: positief, neutraal of negatief?

Over alle berichten op social media, fora, nieuwssites en blogs is een automatische sentimentanalyse uitgevoerd, die aangeeft welk percentage van de berichtgeving een positief, neutraal of negatief sentiment bevat. Voor elk percentage positief sentiment krijgt een bedrijf 2 punten en voor elk percentage negatief sentiment -2 punten. Voor een neutraal sentiment worden geen punten behaald. Het reismerk met het hoogste aantal punten krijgt 111 punten, het bedrijf daarna 110, etc.

Om de volumes van de scores op het gebied van Social Media en PR een duiding te geven, is de sentimentanalyse toegevoegd. Een hoog aantal berichten hoeft namelijk niet altijd ten goede te komen aan de reputatie van het merk. Door de score voor sentiment dubbel mee te tellen wordt gewicht gegeven aan de manier waarop merken werden besproken.

Alle punten die behaald zijn in de drie top 111 overzichten worden bij elkaar opgeteld en hieruit ontstaat de uiteindelijke Emerce Social Travel 30.