Leidschendam,
06
november
2017
|
16:03
Europe/Amsterdam

Landal GreenParks, Natuurmonumenten en Greenchoice werken aan nieuwe natuur

Boomplantevent op Planken Wambuis markeert partnerschap

Met het planten van nieuwe bomen in natuurgebied Planken Wambuis bij Ede hebben Natuurmonumenten, Landal GreenParks en Greenchoice hun gezamenlijke inzet voor de natuur bekrachtigd. Landal GreenParks, ruim 12 jaar partner van Natuurmonumenten, doneert jaarlijks 1.000 bomen voor uitbreiding en behoud van de natuur.

De drie directieleden van de samenwerkende organisaties, Erik van Essen (Landal GreenParks), Marc van den Tweel (Natuurmonumenten) en Diane Klok (Greenchoice) plantten een boom voor nieuwe natuur.

"De natuur is een belangrijk onderdeel van de vakantiebeleving van onze gasten en is diep verweven in het DNA van onze organisatie. Samen met Natuurmonumenten wil Landal investeren in natuurbehoud. Op en rond onze parken, die allemaal midden in de natuur liggen, organiseren we samen met onze groene partners activiteiten. We weten dat recreëren in het groen goed is voor het welzijn van mensen, en dat onze gasten hier enorm van genieten ” aldus Erik van Essen, commercieel directeur van Landal GreenParks.

"De natuur in Nederland heeft het zwaar; slechts 13% van ons land is natuurgebied. De samenwerking van Landal GreenParks met Natuurmonumenten laat zien dat natuurbehoud en recreatie elkaar goed kunnen versterken. Met onze activiteiten brengen we niet alleen steeds meer mensen in contact met de natuur, maar komt men ook vaker in beweging om de natuur in Nederland ook daadwerkelijk te beschermen. En dat is grote winst voor de Nederlandse natuurbescherming,” stelde Marc van den Tweel, directeur van Vereniging Natuurmonumenten.

Duurzame energieleverancier Greenchoice investeert al jaren in internationale bosprojecten om de CO2-uitstoot van het gasverbruik van klanten te compenseren. "De komende jaren investeren we óók in projecten van Nederlandse natuurorganisaties, waaronder Natuurmonumenten”, aldus Diane Klok, commercieel directeur van Greenchoice. “Daarmee maken we nog meer werk van een schonere en groene wereld. Als duurzame energieleverancier focussen we ons op het stimuleren van lokale zonne- en windenergieprojecten om Nederland te verduurzamen en de lokale energietransitie te versnellen en we houden daarbij oog voor natuur.”

Duurzaam & Betrokken OndernemenHet partnerschip met Natuurmonumenten maakt onderdeel uit van het programma Duurzaam & Betrokken Ondernemen bij Landal GreenParks, dat de ambitie heeft om in 2030 klimaatneutraal te zijn en vakanties zonder impact op het milieu te organiseren. Het bedrijf is op de goede weg en trots op hun collega Tanja Roeleveld, Programma Programma Manager Duurzaam & Betrokken Ondernemen, die een van de drie genomineerden is voor de titel MVO-manager van het Jaar. Tijdens het Nationaal Sustainability Congres op 9 november in 's-Hertogenbosch wordt de winnaar bekend gemaakt.