Den Haag, The Netherlands,
10
november
2022
|
15:11
Europe/Amsterdam

Landal GreenParks en Meer Bomen Nu samen in actie voor klimaat

19 en 20 november : op de Landal parken worden boompjes gered voor vergroening Nederland

Meer Bomen Nu gaat op 19 en 20 november op diverse vakantieparken van Landal GreenParks overtollige jonge boompjes en struiken verzamelen die elders een betere kans krijgen om uit te groeien tot volwassen boom. De vakantieaanbieder stelt haar parken open zodat vrijwilligers van Meer Bomen Nu samen met Landal-gasten aan de slag kunnen.

Met deze manier van ecologisch groenbeheer kan Nederland sneller en goedkoper vergroenen. Na enkele experimenten bij vakantieparken van Landal GreenParks in Gelderland en Utrecht, wordt nu landelijk opgeschaald. Hierdoor verhuizen vele duizenden bomen en struiken in Nederland van kansarme naar kansrijke plekken bij boeren en burgers. Meer Bomen Nu hoopt dat vele andere parken, campings en andere terreinen het goede voorbeeld van Landal volgen. Iedereen kan meedoen door een vrijwilligersprofiel aan te maken via www.meerbomen.nu/ik-doe-mee/ikwilhelpen

Deelnemende parken

Landal Colenhove, Gelderland, meedoen? Klik hier

Landal Landgoed ’t Loo, Gelderland, meedoen? Klik hier.

Landal Rabbit Hill, Gelderland, meedoen? Klik hier.

Landal Stroombroek, Gelderland, meedoen? Klik hier.

Landal Gooise Heide, Noord Holland, meedoen? Klik hier.

Landal Heideheuvel, Gelderland, meedoen? Klik hier.

Vanaf het startweekend op 19 en 20 november zal er ook in de rest van het seizoen in deze parken geoogst worden. Vanaf januari stelt Landal Aelderholt (Drenthe) haar park open voor een wekelijkse oogstdag. Bbelangstelling om mee te oogsten? Klik hier voor de eerste oogstdag op Landal Aelderholt. 

Landal GreenParks : groene ambities

Landal GreenParks voert al geruime tijd de Sustainable Brand Index aan als duurzaamste vakantieaanbieder van Nederland. De campagne van Meer bomen Nu past hier goed bij: 
“We hebben in december 2021 en in februari 2022 al met Meer Bomen Nu in 11 parken geoogst en dat ging heel goed. Het project heeft mijn hart gestolen, hoe prachtig is het dat wij nu samen met vrijwilligers en gasten onze parken mooier kunnen maken én tegelijk bijdragen aan het aanplanten van bomen elders en op andere plekken op onze parken”, vertelt Jeannette ten Kate, woordvoerder Landal GreenParks.

Meer informatie op: www.landal.nl/duurzaamheid