Den Haag The Netherlands,
04
maart
2022
|
10:07
Europe/Amsterdam

Landal GreenParks doet mee aan de Landelijke Opschoondag

Medewerkers en gasten van alle Nederlandse Landal GreenParks zetten zich in voor een zwerfafvalvrij Nederland

Tijdens de 20e editie van de Landelijke Opschoondag op zaterdag 19 maart 2022 gaan de medewerkers van alle Landal GreenParks in heel Nederland de parken én daaromheen zwerfafvalvrij maken. Daarnaast worden gasten en omwonenden opgeroepen om deel te nemen aan de zwerfafvalwandelingen en creatieve afvalactiviteiten op de parken. De kantoormedewerkers van Landal in Zwolle en Den Haag steken ook de handen uit de mouwen door op donderdag 17 maart de omgeving van hun kantoor op te schonen. Landal GreenParks is al enkele jaren actief supporter van Nederland Schoon en doet dit jaar voor de vierde keer mee aan de Landelijke Opschoondag. De kick-off van de opschoonacties van Landal vindt plaats op Landal Rabbit Hill in Nieuw-Milligen. Voor de kinderen op het park worden creatieve activiteiten aangeboden. Ga voor meer informatie over de deelnemende bedrijven en het aanmaken van een opschoonactie namens een van de partnerbedrijven naar: www.nederlandschoon.nl/supporter-van-schoon/partners/

“Al onze parken in Nederland doen mee”
Jeannette ten Kate, woordvoerder van Landal GreenParks vertelt: “Alle Nederlandse parken van Landal GreenParks nemen deel aan de Landelijke Opschoondag. Het wordt een gezamenlijke inspanning van collega’s waarbij huiseigenaren, gasten en zelfs omwonenden zich inzetten voor een schonere natuur. Ook de kantoormedewerkers van Landal doen mee. Op de parken zijn handschoenen, prikstokken en vuilniszakken aanwezig. Met onze deelname hopen wij onze gasten te inspireren om niet alleen tijdens de Landelijke Opschoondag, maar heel het jaar door, wanneer ze de natuur intrekken, geen afval achter te laten.”
 

Samen bereiken we meer
Helene van Zutphen, directeur van Nederland Schoon is blij met de deelname van Landal GreenParks aan de Landelijke Opschoondag: “Wij zetten ons in om te zorgen dat nieuw zwerfafval wordt voorkomen en bestaand zwerfafval wordt opgeruimd. Dit doen we door met vele partijen samen te werken, zo ook met Landal GreenParks. Ik ben erg trots dat zij al jaren met ons samenwerken en zich hard maken voor een zwerfafvalvrij Nederland. Daarnaast vind ik het goed om te zien dat alle partners extra stappen zetten tijdens de Landelijke Opschoondag door middel van het organiseren van opschoonacties met als mooi voorbeeld dat alle Nederlandse parken van Landal GreenParks de handen uit de mouwen steken. De grote belangstelling van partners om zich te committeren aan de Landelijke Opschoondag draagt enorm bij aan de bewustwording rond het thema zwerfafval, want alleen samen bereiken we meer.”
 

Landal Kick-off
De kick-off van de grootschalige opschoonactie van Landal GreenParks tijdens de Landelijke Opschoondag is 19 maart op Landal Rabbit Hill in Nieuw-Milligen op de Veluwe. Gasten en omwonenden hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan zwerfvuilwandelingen en creatieve afvalactiviteiten. In samenwerking met Plastic Fantastic, Scrap XL en Perpetual Plastic 3D printing worden er creatieve activiteiten aangeboden. Voor de kinderen op het park is er een activiteitenaanbod, dat onderdeel is van het Fun & Entertainmentprogramma. Jeannette ten Kate vervolgt: “Behalve het opruimen van zwerfval is het doel om bewustwording te creëren. Landal wil gasten de natuur laten beleven en hen stimuleren om het bewustzijn van onze leefomgeving en de liefde voor de natuur mee naar huis te nemen. Als je de natuur ingaat en geen afvalbakken tegenkomt, neem het afval dan mee naar het park om het daar weg te gooien.
 

Stukken zwerfafval tellen
Via de website www.nederlandschoon.nl kan een actie namens een van de partnerbedrijven aangemaakt worden. Op de kaart met opschoonacties is dan ook precies te zien welke acties bij welke organisatie horen. Ook worden deelnemers gevraagd zwerfafval te registreren met de Litterati-app. Achteraf wordt gedeeld hoeveel stukken zwerfafval van welk merk is gevonden. Op basis van die gegevens, gaan deelnemende producenten aanpakken definiëren en actief een vervolg geven aan de Landelijke Opschoondag. Bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden als partner van Nederland Schoon. Lees hierover meer op www.nederlandschoon.nl/supporter-van-schoon/partners/.
 

 

 

Deel deze release

Boilerplate

Over Nederland Schoon
Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. Nederland Schoon werkt daarom al 30 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Dit jaar wordt voor de 20e keer de Landelijke Opschoondag georganiseerd. Ga voor meer informatie naar www.nederlandschoon.nl