Den Haag, The Netherlands,
15
maart
2023
|
10:13
Europe/Amsterdam

Landal GreenParks doet mee aan de landelijke Opschoondag. Samen tegen zwerfafval

Zaterdag 18 maart: Houd Nederland schoon en word weer verliefd op de natuur

Landal GreenParks is al meerdere jaren actief supporter van NL Schoon en doet ook dit jaar mee aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 18 maart. Het wordt een gezamenlijke inspanning van collega’s op de vakantieparken waarbij ook huiseigenaren, gasten en omwonenden zich inzetten voor een schonere natuur. Bovendien doen de kantoormedewerkers van Landal in Zwolle en Den Haag ook mee: zij schonen op dinsdag 14 maart en donderdag 16 maart de omgeving van hun kantoor op.

Activiteiten

Op de parken zijn schoonmaakmaterialen (handschoenen, afvalzakken, posters etc.) aanwezig en voor de kinderen is er een activiteitenaanbod, dat onderdeel is van het Fun & Entertainment-programma op de parken.

Waarom doet Landal mee?

‘Onvergetelijke vakanties zitten in onze natuur.’ Met deze slogan staat Landal GreenParks voor een positieve impact op natuur, regio, mens en klimaat. Landal wil gasten de natuur laten beleven en hen stimuleren om het bewustzijn van onze leefomgeving en de liefde voor de natuur mee naar huis te nemen.

Ambitieus duurzaamheidsprogramma

Een ambitieus duurzaamheidsprogramma brengt Landal elk jaar dichter bij het doel om in 2030 klimaatneutraal te zijn. De vakantieaanbieder investeert in groene initiatieven, projecten en partnerschappen en ondersteunt de biodiversiteit van de natuur en de directe omgeving van de vakantieparken. Daarnaast richt Landal zich op de verduurzaming van energie op de parken, duurzaam bouwen en op een actief hergebruik- en afvalreductiebeleid. De activiteiten van NL Schoon sluiten goed aan op deze strategie. 

In het videobericht Echte liefde voor de natuur vertelt Martijn Belt van Landal Rabbit Hill meer over zwerfafval en recycling.

 

Deel deze release