Den Haag,
05
oktober
2020
|
10:00
Europe/Amsterdam

Landal GreenParks breidt uit met een nieuw vakantiepark aan zee in het noorden van Denemarken

Landal GreenParks breidt uit van zes naar zeven parken in Denemarken. Landal Fyrklit ligt midden in het ongerepte kustlandschap van een populair vakantiegebied in het noorden van Denemarken.

Vanaf begin 2021 voegt Landal GreenParks het vakantiepark Fyrklit toe aan het aanbod. Landal Fyrklit wordt het zevende en meest noordelijke park in Denemarken met een unieke ligging in een kustlandschap met lange stranden en een prachtig uitzicht op zee. De overname van het park past in de ambitieuze plannen van Landal GreenParks voor verdere uitbreiding in Denemarken.

“We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe kansen in Denemarken, waar we waarde kunnen toevoegen dankzij ons groene ‘back to nature’-concept en merk. Fyrklit beantwoordt aan al onze wensen en biedt over de hele lijn goede kwaliteit met een groot onbenut potentieel om bijvoorbeeld het seizoen te verlengen en nieuwe gasten uit Denemarken en ons internationale klantenbestand aan te trekken. We kijken ernaar uit om deze nieuwe kansen en activiteiten aan onze gasten te bieden in deze aantrekkelijke omgeving aan zee”, zegt Søren Sandberg, Regional Director van Landal GreenParks in Denemarken.

Unieke locatie voor een echte Deense natuurvakantie

Fyrklit ligt midden in een unieke kustlocatie met een oppervlakte van meer dan 130.000 m², met aan de ene kant de zee en aan de andere kant het beschermde natuurgebied. Het ligt 28 meter boven de zeespiegel, waardoor alle 178 appartementen van het park profiteren van een prachtig uitzicht op zee. Het park kent een indrukwekkend verleden: het strekt zich uit over bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en ligt vlak bij de vuurtoren van Hirtshals en het bunkermuseum, op een steenworp van het vissersdorpje Hirtshals. De vakantiewoningen blijven privé-eigendom, maar de exploitatie van het park wordt overgenomen door Landal GreenParks.

“De natuur is een essentieel onderdeel van vakanties bij Fyrklit en daarom sluit het zo goed aan bij het DNA van Landal GreenParks. We zijn erg blij om deel uit te maken van een sterk en bewezen concept dat ons potentieel zal helpen versterken en benutten. Op deze manier kunnen we de gastenervaring verbeteren wat betreft natuurbeleving en eco-vriendelijke activiteiten”, aldus Morten Nørgaard Morthorst, voorzitter van de Raad van Bestuur van Fyrklit.

Fyrklit voldoet nu al aan de kwaliteitsnormen van Landal en een aantal van de appartementen zijn onlangs gerenoveerd. Landal GreenParks en de groep van eigenaars zetten een gezamenlijk investeringsfonds op om de blijvende modernisering van het park te verzekeren, zoals het upgraden van de activiteiten en faciliteiten van het park.

Aanzienlijke uitbreiding in Denemarken

Landal GreenParks, de Europese marktleider in vakantieparken, is sinds zijn toetreding tot de Deense markt aanzienlijk uitgebreid en heeft meer dan 3,3 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van de parken om duurzame faciliteiten en binnen- en buitenactiviteiten voor alle leeftijden te verbeteren. In januari 2018 nam Landal GreenParks de voormalige Dayz Resort-vakantieparken Grønhøj Strand, Ebeltoft, Rønbjerg, Seawest en Søhøjlandet over, en net voor de zomer van 2020 werd ook Sund og Skov Conference and Holiday Park in Middelfart toegevoegd aan Landal GreenParks, onder de naam Landal Middelfart. De overname van Fyrklit is de volgende stap in de verdere ontwikkeling van de belangrijke vakantiemarkt in Denemarken.

Sinds februari van dit jaar kondigde Landal GreenParks al zeven nieuwe bestemmingen aan: Landal Middelfart en Landal Fyrklit (Denemarken), Landal Puur Exloo (Drenthe), Landal Elfstedenhart (Friesland), Landal De Wielsche Dreef (Betuwe), Landal Kaap West (Terschelling) en Landal Arber (Duitsland). Landal Volendam en Landal Marker Wadden waren al eerder aangekondigd, maar openden dit voorjaar.