Leidschendam,
18
september
2017
|
09:56
Europe/Amsterdam

Landal GreenParks breidt opnieuw verder uit in binnen- en buitenland

Hoogwaardige recreatieparken: Landal Volendam en Landal Bad Boltenhagen (Oostzeekust)

Landal GreenParks krijgt er opnieuw twee parken bij op toeristisch aantrekkelijke locaties in Nederland en Duitsland. In Volendam wordt aan het Markermeer een nieuw recreatiepark gerealiseerd met 42 luxe vakantiewoningen en aan de Duitse Oostzeekust worden 113 hoogwaardige vakantiewoningen gebouwd vlakbij de sfeervolle badplaats Ostseebad Boltenhagen. Eerder deze maand maakte Landal GreenParks ook al de bouw van een nieuw park in Kaatsheuvel bekend.

Landal Volendam bestaat uit 42 luxe vakantiewoningen in verschillende types en uitvoeringen in de typische Volendamse bouwstijl. Het park ligt aan de oever van het Markermeer, vlakbij het buitenzwembad voor dagrecreatie. Het kleinschalige park is gericht op watersporters en natuurliefhebbers. Gasten kunnen voor verdere voorzieningen terecht in het nabijgelegen centrum van Volendam. Deze ontwikkeling draagt bij aan het beleid van de gemeente om de kwaliteit van het toerisme te verbeteren.

Landal Bad Boltenhagen ligt op minder dan 3 kilometer van de authentieke en sfeervolle Oostzee-badplaats en kuuroord Ostseebad Boltenhagen. Hier worden 113 vakantiewoningen (tot 12 persoons) gebouwd. De extra luxe types zijn uitgevoerd met een vrijstaande, privé wellness lodge voor een ultieme beleving. Het park krijgt een restaurant en shop, overdekt zwembad, binnen speelplaats en fietsenverhuur. In de eerste fase worden 54, overwegend met riet gedekte vakantiewoningen, gebouwd. In een latere fase worden de overige 29 vakantiewoningen en 30 appartementen gebouwd.

Het initiatief, de ontwikkeling en de bouw van beide parken wordt uitgevoerd door Van Wijnen Recreatiebouw, die deze maand start met de verkoop van de woningen aan particuliere investeerders. De verhuur en de exploitatie van de woningen wordt verzorgd door Landal GreenParks en start naar verwachting in de loop van 2019. Van Wijnen en Landal GreenParks hebben al meer parken met elkaar gerealiseerd. De daarbij opegedane kennis en ervaring komen weer ten goede aan de realisatie en samenwerking bij nieuwe parken. De parken zijn bij oplevering Green Key gecertificeerd.

“Op twee heel verschillende locaties krijgen we er prachtige parken bij. Wat ze gemeen hebben, is dat ze voor wat betreft ligging en uitstraling perfect bij ons passen. Ook sluiten ze goed aan op de wensen van een groeiend aantal Duitse en Belgische gasten dat bij Landal verblijft,” aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks.