20
januari
2016
|
01:00
Europe/Amsterdam

Landal-gasten staan vooraan bij finale wereldcup snowboarden in Winterberg

Finale FIS Snowboard-wereldcupseries wederom in Winterberg

Landal Winterberg, gelegen op 3 uur rijden vanaf Utrecht, wordt na het succesvolle kampioenschap van vorig jaar opnieuw het decor van de FIS Snowboard Wereldcup op zondag 6 maart 2016. Ook dit jaar vindt het evenement plaats op de Poppenberg, de skipiste die pal naast het populaire vakantiepark ligt. Een internationaal deelnemersveld van topraceboarders zal hier om de felbegeerde Kristallen Bol trofee strijden.

“Het feit dat internationale skifederatie FIS voor het tweede jaar voor Winterberg koos, en niet voor een Alpine-bestemming, is een bewijs van Winterbergs kwaliteit als wintersportbestemming. De datum van6 maart is dan ook niet toevallig gekozen. Winterberg wil graag laten zien hoe goed de wintersport-omstandigheden dan nog zijn en dat het nog de moeite waard is om hier een skivakantie te houden,” aldus Jaap Schuurman, general manager van Landal Winterberg.

Sneeuwzeker

Gasten van het park zitten tijdens de finale met hun neus op de verrichtingen van de ruim 100 topracers, maar kunnen uiteraard het gehele winterseizoen genieten van optimale omstandigheden.

De Wintersport Arena Sauerland bestaat uit zes skigebieden met 60 skiliften. Dit populaire wintersportgebied is ideaal voor beginners en gezinnen, maar ook wandelaars en langlaufers voelen zich hier helemaal thuis. De afgelopen tien jaar investeerde de Wintersport Arena Sauerland al miljoenen euro’s in de aanschaf van sneeuwmachines om sneeuwzekerheid te garanderen gedurende het seizoen. En afgelopen jaar is opnieuw 10 miljoen euro geïnvesteerd in onder meer twee supermoderne stoeltjesliften. De Skiliftkaroussell Winterberg op de Poppenberg een comfortabele

8-persoons stoeltjeslift, die onder meer de helling ontsluit waar in maart de finale van de snowboard wereldcupseries wordt gehouden. En schuin tegenover de Poppenberg, op de helling Büre-Herrloh, de super moderne zespersoonslift, die de al bestaande vierpersoons stoeltjeslift vervangt. De Wintersport Arena beschikt verder over nieuwe, zuinige en stillere sneeuwmachines, in onder meer Willingen, Winterberg, Neuastenberg en Altastenberg. Ook Snow World in Züschen schaft nieuwe, energiebesparende sneeuwlansen aan. Daarnaast investeren veel exploitanten in horecavoorzieningen.

Landal Winterberg beschikt over 200 chalets voor 4, 6, 8, 10, 12 en 16 personen in comfort, luxe en extra luxe typen. Het park is direct aan de skipiste gelegen, en biedt o.a. een overdekt zwembad, diverse restaurants en een kinderskiland.