09
augustus
2023
|
13:36
Europe/Amsterdam

Landal Forest Resort Your Nature volledig geïnspireerd op de natuur zelf

Het ultieme ‘groene’ resort in Zuidwest België

Bij het Zuid-Belgische stadje Antoing, tegen de grens met Frankrijk en op ca. 42 km van Lille, ligt in een bosrijk landgoed Landal Forest Resort Your Nature. Hier staan natuur, architectuur en ruimte centraal. Het park bestaat uit 181 unieke recreatiewoningen en wordt verder uitgebreid met 200 woningen. Landal GreenParks heeft een verhuursamenwerking met de eigenaar van het resort, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Edouard de Ligne-La Trémoïlle.

Your Nature ligt in een natuurlijke omgeving van 280 hectare bos – waarvan 18 hectare meren – die profiteren van een uitzonderlijk microklimaat. Het biologisch netwerk van fauna en flora en de topografie zijn volledig bewaard. Het bos is intact, sterk, levend en onveranderd. De regen wordt opgevangen om de natuurlijke waterlopen te voeden en het terrein te vernieuwen. Het water is puur, ongerept en rijk aan vis.

De bijzondere lodges op het resort zijn geïnspireerd op de natuur en gebouwd in harmonie met hun omgeving. Men kan er overnachten in een bladvormige lodge met uitzicht op het water. Of in een van de hoger gelegen boomhutten met grote raampartijen. Er zijn ook vakantieverblijven tussen varens en loofbomen. Daarnaast zijn er ecolodges midden in het bos of aan de oever van het meer, met een prachtig zicht op het water. De lodges zijn geschikt voor 2, 4 of 6 personen en beschikken over 1 tot 3 slaapkamers. Er is veel aandacht besteed aan zowel de binnen- als de buitenarchitectuur. Gebruikte materialen hebben het EcoSure-certificaat voor de minimalisering van hun milieu-effect en er worden bij voorkeur meubels gebruikt met een NF Environnement Ameublement-certificaat.

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Edouard de Ligne-La Trémoïlle:” Ik ben vooral blij om samen te werken met een bedrijf als Landal GreenParks, een expert op het gebied van toerisme.

Voorzieningen

Op het resort bevinden zich een receptie, een luxe restaurants met lokale en seizoensgebonden producten, afkomstig van plaatselijke boeren, moestuinen en boerderijen. Restaurant La Maison biedt ontbijtfaciliteiten. Een tweede restaurant is in ontwikkeling. Ook is er een luxe traiteur, binnen- en buitenzwembad, wellnesscenter (wordt vergroot), binnen- en buitenspelen, fietsverhuur en diverse activiteiten, waaronder padel, minigolf & yoga. Het resort is niet toegankelijk voor motorvoertuigen of eigen vervoer. Gasten kunnen op voorhand of tijdens hun verblijf fietsen, scooters, elektrische fietsen en golfkarren reserveren. Bij elke lodge is voldoende ruimte om fietsen te stallen en veilig vast te zetten.

Ecoverantwoordelijke aanpak

Op Landal Forest Resort Your Nature zit respect voor de natuur in het hart van de medewerkers en in de visie op ecotoerisme. De totstandkoming van dit ecoresort en de ecolodges werd dan ook heel natuurlijk geleid door de omgeving, in het ritme van en in harmonie met de natuur. De accommodaties zijn zodanig bedacht, gemaakt en geplaatst dat ze het ecosysteem niet wijzigen. Geen vernieling van bomen, geen uitgraving of grondwerken, geen wijziging van de aardstromen en de natuurlijke watercirculatie. Zo wortelt Your Nature zich diep in de omgeving.

www.landal.nl/forestresortyournature

 

Deel deze release