Leidschendam,
15
december
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Landal De Waufsberg behaalt Gouden Green Key certificaat voor duurzaamheid

Landal De Waufsberg heeft een Green Key behaald voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Normaal staan op de parken de gasten op de eerste plaats, nu stond tijdens de keuring duurzaamheid centraal. Landal De Waufsberg is het 54ste park van Landal GreenParks dat een Green Key certificaat heeft behaald.

Green Key is hét keurmerk voor duurzame accommodaties in de gastvrijheidssector. Ieder jaar ontvangen ondernemingen die aan de criteria voldoen het Green Key certificaat. Momenteel telt ons land ruim 600 Green Key gecertificeerde ondernemingen.

“Duurzaam en betrokken ondernemen is eigenlijk onze tweede natuur. Als nieuw park van Landal GreenParks in Zuid Limburg is duurzaam ondernemen een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering en onze werkprocessen vanaf de start,” aldus Ramon Meertens, general manager van Landal De Waufsberg. “Wij zijn bijzonder trots op onze Green Key certificering. Zo kort na de opening van ons park. Het was voor ons een interessante ervaring dit te kunnen realiseren.”

De inspanningen van Landal De Waufsberg die hebben bijgedragen aan de Green Key certificering hadden betrekking op een gevarieerd aantal maatregelen. Het gebruik van duurzame materialen tijdens de bouw van het park, de samenwerking met lokale leveranciers en ondernemers. De natuur die verloren is gegaan met de bouw van het park, wordt op andere plaatsen teruggebracht door middel van de aanplant van jonge bomen. Samen met de verkoop van (biologische) regionale streekproducten in het centrumgebouw heeft De Waufsberg ruimschoots aan de normen voldaan.

“Duurzaam en betrokken ondernemen is voor Landal een strategische ambitie,” aldus algemeen directeur Thomas Heerkens van Landal. “We maken ons graag sterk voor de natuur, onze gast en de samenleving. Met Green Key geven we hieraan ook een praktische invulling.”

Duurzaamheidsverslag en ambitie

Een filmpje over de bereikte resultaten van Landal GreenParks op het gebied van duurzaam en betrokken ondernemen is te bekijken op www.landal.nl/duurzaamheidsverslag.

Kijk voor de ambitie van Landal op http://www.landal.nl/betrokkenondernemen.