Leidschendam,
04
april
2018
|
12:21
Europe/Amsterdam

Nieuwe wandelroute voor Landal De Amerongse Berg

Landal De Amerongse Berg heeft samen met parkgasten en Staatsbosbeheer een nieuwe wandelroute geopend door het aangrenzende Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het startpunt wordt gemarkeerd door een toegangsboog met vogels van de hand van kunstenaar Klaas Dubbelman uit Doorn. Staatsbosbeheer heeft bij het startpunt van de wandelroute (lengte 8 kilometer; in te korten tot 6 kilometer) ook een informatiepaneel geplaatst over de routes en wat men onderweg zoal tegenkomt.

Tim Rooijakkers, manager van Landal De Amerongse Berg: “We hebben deze routes in samenwerking met Staatsbosbeheer aangelegd. Gasten wandelen vanuit hun bungalow direct Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in, een natuurgebied dat zich uitstrekt van de Grebbeberg tot het Gooimeer. Met deze wandelroutes maken we het nog gemakkelijker om de natuur in te lopen.”

Boswachter Corien Koreman van Staatsbosbeheer: “In elk seizoen biedt de natuur wel een bijzondere beleving. In het voorjaar kun je met een beetje geluk een bosuil in een boomholte zien zitten. In de herfst kleuren de boombladeren overweldigend. In de stilte van de winter kun je zo maar oog in oog komen te staan met een ree. Hier wandel je over de heide, door eeuwenoude bossen en kom je bijvoorbeeld langs het Egelmeer en over De Elsterberg. De Elsterkop is één van de hoogste punten van deze stuwwal. Vanaf dit bijzondere uitkijkpunt kun je bij helder weer zelfs de windmolens aan de Eemdijk in de Flevopolder zien”.