Leidschendam,
20
juli
2016
|
11:00
Europe/Amsterdam

Landal Coldenhove versneld naar klimaatneutraal dankzij ‘Climate Makeover’

Ambitie: onvergetelijke vakanties zonder negatieve impact op natuur

Landal GreenParks heeft een Climate Makeover gewonnen; een adviestraject waarmee men hulp krijgt om een klimaatneutrale bedrijfsvoering te realiseren. Landal zal de Climate Makeover toepassen op de centrale voorzieningen van vakantiepark Landal Coldenhove in Eerbeek, om vanuit daar te leren en de best practices ook op andere parken van Landal toe te passen. Landal GreenParks was één van de organisaties die zich bij het Klimaatplein aanmeldden om in aanmerking te komen voor de Climate Makeover. Klimaatplein.com heeft vandaag de 25 winnaars van een Climate Makeover bekend gemaakt.

Om 100% klimaatneutraal te ondernemen worden Landal Coldenhove en de overige winnaars gecoacht door professionele partners van het Klimaatplein. Aan de hand van een stappenplan naar CO2-neutraal ondernemen wordt gemeten waar de uitstoot van CO2 wordt veroorzaakt en hoe die uitstoot kan worden gereduceerd.

“Bij Landal willen we onvergetelijke vakanties realiseren zonder negatieve impact op het milieu. De afgelopen jaren zijn al flinke stappen voorwaarts gezet op het gebied van duurzaam en betrokken ondernemen. De gewonnen Climate Makeover stelt ons in staat om met deskundige hulp versneld de juiste keuzes te maken, zodat ons park Landal Coldenhove binnen afzienbare tijd klimaatneutraal kan zijn. Het proces daar naartoe kan voor onze andere parken als refrentiekader dienen,” aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks. “Twee van de drie gasten vindt duurzaamheid belangrijk. Dat is fors meer dan het gemiddelde in de sector, dat op 50% ligt. Landal-gasten zijn bereid zelf ook een bijdrage te leveren aan duurzaamheid.”

De ambitie van Landal is om de beleving van de gasten te vergroten, de tevredenheid van medewerkers en partners te verbeteren en tegelijkertijd de impact op het milieu te reduceren.

Duurzaamheidsverslag en ambitie

Kijk voor een film over de resultaten die Landal heeft geboekt op het gebied van duurzaam en betrokken ondernemen op: www.landal.nl/duurzaamheidsverslag.

Kijk voor de ambitie van Landal op www.landal.nl/betrokkenondernemen.