Den Haag, The Netherlands,
22
september
2022
|
09:01
Europe/Amsterdam

Landal Aelderholt opent sensationele nieuwe attractie: SkyFlyer

‘Adrenalinekick’ in combinatie van achtbaan en tokkelbaan

Op vakantiepark Landal Aelderholt in Drenthe is een bijzondere gezinsattractie geopend: de SkyFlyer, een combinatie van een achtbaan en een tokkelbaan. Vanaf 
vandaag beleven jong en oud een ‘adrenalinekick’ bij het vliegen door de lucht met snelheden tot 40 km/uur over een parcours van 120 meter lengte. Landal Aelderholt heeft met deze attractie een opvallende primeur te pakken: het is voor ons land de eerste zogeheten Zipcoaster in de openlucht die over water voert en bovendien de eerste op een vakantiepark. De officiële opening werd verricht in het bijzijn van burgemeester Renze Bergsma van Coevorden.

Op het park is aan de overzijde van het meer een 10 meter hoge toren gebouwd, boven de minigolfbaan. Vanaf de top vertrekken de SkyFlyer-riders – hangend in speciale harnassen – om slingerend langs de bomen, over de adventure golfbaan en het meer het parcours van 120 meter af te leggen. Gasten en bezoekers hebben vanaf het terras en vanuit het restaurant een spectaculair zicht op de SkyFlyer en de verrichtingen van de riders.

“Onze SkyFlyer is leuk voor het hele gezin: iedereen kan genieten van deze onvergetelijke familie-ervaring tijdens een bezoek aan ons vakantiepark. We bieden onze gasten iets waarvan ze alleen nog gedroomd hebben: de mogelijkheid om door de lucht te vliegen, hangend met je benen los en te draaien met een verbazingwekkende snelheid. Het gedeelte over het meer geeft de riders een echt gevoel van vliegen over water en creëert extra opwinding bij zowel gasten als toeschouwers,” aldus Marc Meijer, general manager van Landal Aelderholt.

De SkyFlyer is volgens Meijer een voorbeeld van hoe men in een vakantiepark blijft investeren om de 300.000 gasten die er jaarlijks op vakantie komen een aantrekkelijk verblijf te bieden. “Door de jaren heen hebben we hier al veel vernieuwingen in gebruik mogen nemen, zoals nieuwe ecowoningen, groepswoningen, een nieuw restaurant, tal van nieuwe kinderactiviteiten en een nieuwe adventuregolf. Binnenkort worden 60 nieuwe bungalows op de oude golfbaan gerealiseerd. Een mooie uitbreiding van ons aanbod met nieuwe gasloze bungalows. Bij al die vernieuwingen gaat onze dank uit naar de gemeente Coevorden, die ons in staat stelt te kunnen blijven vernieuwen op het park en echt te ondernemen. Naast veel tevreden gasten die ook de regio intrekken en daar weer besteden, is de werkgelegenheid voor de regio van groot belang,” aldus de general manager.

Veiligheid

De SkyFlyer is voor Landal Aelderholt geheel op maat ontwikkeld door het Engelse bedrijf ZipZag, dat 30 jaar ervaring heeft in het ontwikkelen en plaatsen van attracties en al gedurende vijf jaar SkyFlyers plaatst in o.a. Zuid-Korea, Saudi-Arabië en Groot-Brittannië (vlakbij Aelderholts zusterpark Landal Darwin Forest).

De totale attractie is uitvoerig getest en gecertificeerd met ADIPS, ASTM, DAC & TUV, de medewerkers hebben een speciale veiligheidstraining gevolgd. De SkyFlyer wordt volledig aangedreven door zwaartekracht en wordt speciaal op de locatie gebouwd en geïnstalleerd; afstand, hoogte, snelheid, draai en spiraal zijn volledig afgestemd op de locatie en de doelgroep.

Deel deze release