Den Haag, The Netherlands,
14
maart
2022
|
19:41
Europe/Amsterdam

‘Kunst aan het Hof’, nieuwe kunstbeurs op Hof van Saksen

Kunstliefhebbers kunnen van 30 maart t/m 3 april genieten van bijzondere collecties tijdens Kunst aan het Hof, de nieuwe kunstbeurs van het noorden.  In de Havezate van resort Hof van Saksen in Drenthe, zijn de nieuwste collecties kunst, antiek, juwelen en design te zien van een kleine twintig prominente galeries en kunsthandelaren, bekend van de PAN. Kunst aan het Hof is een initiatief van Grietinus Harms van kunsthandel Collectie Harms Rolde.

De authentieke Havezate, het hoofdgebouw van Hof van Saksen, is de gastlocatie van de intieme “boetiekbeurs” Kunst aan het Hof. Oprichter Grietinus Harms van Collectie Harms Rolde kwam tot het plan toen grotere evenementen vanwege de pandemie werden geannuleerd: “Kunst aan het Hof biedt liefhebbers van beeldende kunst, juwelen en design een bijzondere beleving in een sfeervolle setting.”

De kunsthandel van Harms, gespecialiseerd in het Hedendaags Realisme, is zelf gevestigd in het resort met een permanente tentoonstelling van het werk van Henk Helmantel. Grietinus Harms heeft hoge verwachtingen van de nieuwe beurs: “Kunst aan het Hof biedt plaats aan gerenommeerde kunsthandelaren en galeries, waarvan het merendeel op PAN Amsterdam exposeert. De kwaliteit van het aanbod is gewoon top. Mooi dat de tijd is gekomen om elkaar weer te zien en samen volop van kunst te genieten!”

“Kunst brengt rust en voegt daarom waarde toe aan de beleving op ons resort. Jaarlijks komen hier duizenden gasten in aanraking met kunst. Uit enquêtes weten we dat zij dit bijzonder weten te waarderen,” aldus Eric van der Heijden, general manager van Hof van Saksen. Het resort beschikt over een groeiende kunstcollectie

met werken van o.a. Henk Helmantel, Sam Drukker, Joke Frima, Pieter Pander en anderen. Ook is er een uitgebreide beeldenroute op het terrein van het resort.

Alle kunst op Hof van Saksen is vrij toegankelijk voor bezoekers.


Openingstijden & locatie
De expositie Kunst aan het Hof vindt plaats van woensdag 30 maart t/m zondag 3 april 2022 en is dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00 uur. 
Locatie: Hof van Saksen, Borgerderstraat 12, Nooitgedacht (nabij Assen/Groningen). Er is ter plaatse ruime parkeergelegenheid (P1, P4 en parkeerplaats daggasten).

Entree
Dagkaart: 10 euro per persoon (aan de deur). Kaarten met 2,50 euro korting zijn te bestellen op https://kunstaanhethof.nl/.