Valkenburg,
13
december
2019
|
08:00
Europe/Amsterdam

Kerststad Valkenburg; een bijzondere beleving

Ontdek Kerststad Valkenburg en verblijf op Landal Kasteeldomein De Cauberg

Ontdek Kerststad Valkenburg en verblijf op Landal Kasteeldomein De Cauberg of een van onze andere parken in het Limburgse Heuvelland. Tussen 15 november en 5 januari 2020 is Valkenburg dé Kerststad van Nederland. Laat u meevoeren door de ondergrondse betovering in de grotten van Valkenburg. Honderden kraampjes, duizenden lichtjes, indrukwekkende zandsculpturen en meterslange miniatuurdorpjes maken de ondergrondse beleving onovertroffen. Of bezoek de Kerstparade, de absolute publieksfavoriet!

European Best Christmas Markets 2020

Deze maand heeft Valkenburg een mooie 9e plek in de 10 beste kerstmarkten van Europa behaald en is bovendien verkozen tot Best European Christmas Market van Nederland. Eind vorig jaar heeft een internationale jury de gemeente Valkenburg aan de Geul een speciale Kerstaward toegekend. In de categorie “gemeenten tot 100.000 inwoners” werd Valkenburg – samen met het Spaanse Medina de Rioseco - gekroond tot “European City of Christmas 2018”. Valkenburg staat daarmee definitief op de Europese kaart van Kerststeden.

Nieuw: Christmas Fairytales Parade

Tijdens Kerststad Valkenburg trekt elke woensdag- en zaterdagavond een sprookjesachtige optocht (Christmas Fairytales Parade) door de oude straatjes van het stadje. De historische kern vormt een spectaculair decor voor de lichtstoet met rijkelijk versierde praalwagens en groepen dansers in prachtige kostuums, die in circa 25 minuten voorbijtrekken. T/m 28 december te zien elke woensdag om 19.00 uur en elke zaterdag om 19.30 uur.