Nooitgedacht,
28
augustus
2020
|
17:20
Europe/Amsterdam

Hof van Saksen onthult de ‘Rode Hond’, een bijzonder kunstwerk van William Sweetlove

Kunstcollectie vakantieresort verrijkt met bijzondere eyecatcher

Vanaf vandaag houdt een reusachtige rode hond de wacht op Hof van Saksen. Het kunstwerk is vervaardigd door de Belgische kunstenaar William Sweetlove en is 2.40 meter hoog. Inclusief de sokkel meet het geheel bijna vier meter. Bezoekers kunnen hier een selfie maken met de bijzondere Schnauzer, die laarzen aan zijn voorpoten heeft en een fles drinkwater op zijn rug. De rode hond heeft een duurzame missie.

William Sweetlove (1949) wil met zijn polyester Schnauzer zowel een hoopvolle boodschap over de toekomst afgeven als een strenge waarschuwing tegen de klimaatverandering. Zo zijn de laarzen aan de voorpoten bedoeld om te beschermen tegen de opwarmende aarde en houdt een riem op de rug van het dier een fles schoon drinkwater in balans.

“Een wereld zonder plastic is ondenkbaar, maar plastic zelf is het probleem niet. Het is aan ons om er verantwoordelijk mee om te gaan,” aldus de kunstenaar. Zijn kleurrijke dieren zijn inmiddels over de hele wereld te vinden en ondersteunen zijn betoog. Want hoewel polyester niet door de natuur kan worden afgebroken, kan het materiaal wél worden gerecycled. “Het is aan toekomstige generaties om te beslissen of deze rode Schnauzer voor altijd de wacht zal houden op Hof van Saksen, om ons te waarschuwen tegen klimaatverandering, of uiteindelijk zal worden omgevormd voor een nieuw doeleinde.”

Kunstcollectie

Hof van Saksen is bijzonder trots op hun nieuwe rode ‘eyecatcher’, die een plaats heeft gekregen voor de Noordermarkt op het vakantieresort. “Met deze ‘Rode Hond’ geven we een nieuwe impuls aan de bestaande kunstcollectie met werken van o.a. Henk Helmantel, Sam Drukker, Joke Frima, Pieter Pander en anderen op Hof van Saksen, die we de afgelopen jaren hebben verzameld en die nog steeds groeiende is,” aldus Eric van der Heijden, general manager van Hof van Saksen.“Kunst brengt rust en voegt daarom waarde toe aan de beleving op ons resort. Jaarlijks komen hier duizenden gasten in aanraking met kunst. Uit enquêtes weten we dat zij dit bijzonder weten te waarderen.”

De kunstcollectie op Hof van Saksen is vrij toegankelijk voor bezoekers. Daarnaast klinkt kunst door in de gerechten van de Italiaanse chefkok Nino Granza Rocchetta, die hierdoor geïnspireerd raakt.

De collectie is in opdracht van eigenaar Driestar van Hof van Saksen verzameld door kunstkenner Grietinus Harms, die momenteel werkt aan een uitbreiding van de beeldenroute op Hof van Saksen, die moet uitgroeien tot zo’n 100 beelden.

Winactie voor gasten Hof van Saksen

Resortgasten van Hof van Saksen maken kans op een diner voor twee in restaurant Gusto van Italiaanse chefkok Nino Granza Rocchetta als zij deelnemen aan een winactie. Om in aanmerking te komen moeten zij een unieke (selfie)foto maken bij de Rode Hond en deze te posten met #hofvansaksen. Op 1 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Drents Museum

Grietinus Harms: “Van 3 oktober t/m 7 maart 2021 is in het Drents Museum een tentoonstelling te zien met 70 kunstwerken van meesterschilder Henk Helmantel. Helmantel’s grootste stilleven hangt echter op Hof van Saksen in de hal boven de piano en op het resort hangen er nog 24. Daarom nodigen we bezoekers van het museum uit om ook op Hof van Saksen te komen kijken, en gasten van het resort om de tentoonstelling in het Drents Museum te gaan bekijken. De beide locaties liggen slechts 15 minuten rijden van elkaar verwijderd.”

PAN-deelnemers op Kunst aan het Hof

Onder de noemer "Kunst aan het Hof" presenteren 18 PAN-deelnemers van 18 tot en met 22 november hun nieuwste aanwinsten op Hof van Saksen. General manager Eric van der Heijden: “Naast de onthulling van de ‘Rode Hond’ staat kunstliefhebbers de komende maanden nog meer te wachten op ons resort.”

 

Foto's : JAV Studio's (foto vrij van rechten voor redactioneel gebruik)