Leidschendam,
08
februari
2019
|
09:06
Europe/Amsterdam

Green Key certificaat voor alle Deense parken van Landal GreenParks

Alle vijf de parken van Landal GreenParks in Denemarken hebben een Green Key certificaat behaald, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Landal is de eerste en enige vakantieaanbieder in Denemarken waarvan alle parken zijn gecertificeerd met een Green Key. De parken in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije en Tsjechië zijn sinds eind 2017 in het bezit van een Green Key certificaat.

Nadat de vijf vakantieparken Søhøjlandet, Seawest, Rønbjerg, Grønhøj Strand en Ebeltoft deel gingen uitmaken van Landal GreenParks, is een actief duurzaamheidsprogramma gestart, waarbij de parken een voor een het Green Key certificaat behaalden, net als de Landal-parken in de andere Europese landen.

“We hebben hard gewerkt aan het implementeren van allerlei processen op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid en we zijn verheugd dat we een van onze belangrijkste doelen al zo snel hebben kunnen realiseren,” aldus Kent Lodberg, Sales & Marketing Manager van Landal GreenParks Denemarken. “Gasten reageren enthousiast op onze inspanningen en het is mooi om hen te tonen hoe zij zelf kunnen bijdragen aan duurzaamheid.”

Alle parken in Nederland en Duitsland zijn inmiddels overgeschakeld op groene stroom uit lokaal opgewekte wind en waterkracht. De CO2-uitstoot van het volledige gasverbruik in deze landen wordt gecompenseerd door boomaanplant. Dit jaar zal ook Denemarken overschakelen op groene stroom.

Ontdek wat groen kan doen

Meer informatie over wat Landal doet op het gebied van Duurzaamheid is te vinden op http://www.landal.nl/betrokkenondernemen.