Den Haag, The Netherlands,
10
februari
2023
|
15:23
Europe/Amsterdam

Gouden Green Keys voor Landal GreenParks

Op 9 februari jl. vond in Nederland het Green Key & Duurzaam Gastvrij Uitreikingsevent plaats in Soesterberg. Landal GreenParks werd vertegenwoordigd door collega’s van Landal Het Vennenbos, De Lommerbergen, Rabbit Hill, Heihaas, Ouddorp Duin, Anneke Mezger (Director Facilities & Projects) en Sunanda Eckardt (Concept  Support ).

Onderdeel van het programma waren workshops en presentaties over de nieuwe wet- en regelgeving met betrekking tot energiebesparing, een nieuwe kijk op imkerwerkzaamheden, de nieuwe Green Key-vereisten uit 2022 en hoe gasten met een beperking en hun familie of vrienden een verblijf naar tevredenheid te bieden.

Uitreiking
Aan het einde van de bijeenkomst was de uitreiking van de Green Key en Duurzaam Gastvrij-certificaten door Plastic Soup-surfer Marijn Tinga. De Landal-afvaardiging mocht de Green Key-certificaten in ontvangst nemen als bewijs dat zij aan de Green Key-duurzaamheidsvereisten voldoen. Een geweldig compliment aan alle teams op onze parken, die elke dag volgens deze richtlijnen werken en duurzame innovaties introduceren. 

Over Green Key
Landal GreenParks is aangesloten bij Green Key hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de hospitalitysector. Bedrijven met een Green Key-keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Jaarlijks voert Green Key onafhankelijke audits uit op onze parken in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk en certificeert de parken die voldoen aan de ambitieuze vereisten op het gebied van duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo is de CO2-uitstoot per overnachting lager dan gemiddeld, wordt er minder afval geproduceerd, worden milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt en wordt voedselverspilling tegengegaan. De gecertificeerde accommodaties moeten voldoen aan een groot aantal normen die door onafhankelijke keurmeesters worden getoetst.

De uitreiking vindt jaarlijks plaats op een Green Key gecertificeerde locatie. Dit jaar aan totaal 740 accommodaties in de vrijetijdssector in Nederland. In 2021 ging dit nog om 673 accommodaties: een stijging van 10% in 2 jaar. 

www.landal.nl/duurzaamheid


 

Deel deze release