Leidschendam,
02
december
2016
|
16:10
Europe/Amsterdam

Gouden Green Key voor Hof van Saksen

Buitengewoon duurzaam genieten

Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks heeft een Green Key behaald voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Het luxe resort Hof van Saksen, is het 53ste park van Landal GreenParks dat een Green Key certificaat heeft behaald.

Green Key is hét keurmerk voor duurzame accommodaties in de gastvrijheidssector. Ieder jaar ontvangen ondernemingen die aan de criteria voldoen het Green Key certificaat. Momenteel telt ons land ruim 600 Green Key gecertificeerde ondernemingen.

“Duurzaam en betrokken ondernemen is onze tweede natuur. Als resort midden in de Drentse natuur is duurzaam ondernemen een belangrijk onderdeel van ons dagelijks werk,” aldus Roland Rozenbroek, general manager van Hof van Saksen. “Wij zijn bijzonder trots op onze Green Key certificering.

De inspanningen van Hof van Saksen die leidden tot de Green Key certificering hebben betrekking op onder andere, de waterbesparing in de boerderijen, het groene dak op het hoofdgebouw en het gebouwbeheerssysteem in het hoofdgebouw dat zorgt voor een zeer efficiënt energiegebruik. Samen met het aanbod van regionale specialiteiten in de shop, het gebruik van de regionale producten in de restaurants en de lokale samenwerking met de Voedselbank heeft het luxe vakantieresort ruimschoots aan de normen voldaan.

“Duurzaam en betrokken ondernemen is voor Landal een strategische ambitie,” aldus algemeen directeur Thomas Heerkens van Landal. “We maken ons graag sterk voor de natuur, onze gast en de samenleving. Met Green Key geven we hieraan ook een praktische invulling.”