Leidschendam,
15
mei
2018
|
10:00
Europe/Amsterdam

Goed vertrekpunt voor eerste programmatic DOOH-campagne.

Inspelen op actuele weersomstandigheden en de behoefte van haar gast

Inspelen op actuele weersomstandigheden en de behoefte van haar gast; relevante inspiratie voor Landal gasten met de creatieve mogelijkheden van programmatic digital out of home. Video content die net even anders is op het NS-station van Amsterdam dan Delft. Marktleider Exterion Media biedt nu ook de mogelijkheid digital out of home-campagnes programmatic in te kopen. Traffic4U geeft in nauwe samenwerking met Rapport, de out of home-divisie van IPG Mediabrands, haar klant Landal GreenParks de primeur.

Vanaf gisteren is de campagne te zien op de schermen van Exterion Media op o.a. de NS-stations Delft, Arnhem en Amsterdam en diverse perrons. De content is afgestemd op de locatie en daarnaast wordt de relevantie verhoogd door met de uiting in te spelen op verschillende weersomstandigheden.

Het is voor het eerst dat Rapport en Traffic4u, een programmatic digital out of home campagne heeft ingekocht bij Exterion Media. De media-exploitant biedt deze unieke manier van adverteren nu aan op digitale NS-stationsschermen en op de digitale schermen in hun winkelcentra netwerk via Broadsign (SSP) en Platform 161 (DSP).

Tot nu toe kocht Rapport digital out of home bij Exterion Media altijd adaptive in door op basis van verschillende triggers content te serveren, en nog nooit eerder volledig programmatic via een DSP. Aschwin de Bruijn, Head of Rapport: “Het voordeel van deze manier van inkopen is dat het meer flexibiliteit biedt gedurende de campagne en we op basis van data zoals het weer en locatie de creaties kunnen aanpassen. Zo kunnen wij klanten echt iets extra’s bieden. Wij volgen alle technologische ontwikkelingen op de voet zodat we voorop lopen in een snel veranderende markt. Het voordeel van IPG Mediabrands is dat we alle specialismen onder een dak hebben en we onze klanten een full service oplossing kunnen bieden. Met deze onderscheidende campagne maken we samen een mooie stap.”

Landal GreenParks is blij met deze primeur. “We zijn altijd op zoek naar creatieve en innovatieve manieren om gasten te inspireren voor een volgende vakantie. Het is een bewuste keuze deze uiting op NS-stations te laten zien: dit draagt bij aan het groene en duurzame karakter van onze organisatie.” Esther Deppe, Campaign Sales Manager bij Landal GreenParks: “Landal staat voor een groene omgeving. Door met onze advertising in te spelen op factoren als locatie en weersomstandigheden maken we een volgende stap als het gaat om persoonlijke relevantie. We nodigen gasten uit om onafhankelijk van de weersomstandigheden de natuur in te gaan. Ontdek wat groen kan doen.”