07
april
2023
|
11:51
Europe/Amsterdam

Glamping bij Landal GreenParks is puur genieten

Op de vakantieparken van Landal GreenParks ben je altijd op de mooiste plekjes in de natuur, en is het volop genieten van rust en ruimte. Wie voor nog meer avontuur en vrijheid gaat, kan kiezen voor een van de negen Landal-bestemmingen in Nederland, Duitsland en België die beschikken over fraaie campings. Luxe kamperen kan in safaritenten, woodlodges, en ingerichte stacaravans, maar er zijn ook twee zelfstandige ‘glampings’: Landal Glamping Gooise Heide in ’t Gooi en Landal Glamping Neufchâteau in de Belgische Ardennen.

Glamping combineert het beste van kamperen en vakantiehuisvakanties: slapen onder de bijna blote hemel, terwijl je toch beschikt over een eigen badkamer, comfortabele bedden en een keuken. De safaritenten bieden een gevoel van avontuur met tegelijkertijd veel comfort en dankzij hun ligging op of bij parken van Landal GreenParks ook volop aanbod voor families, groepen of stellen. Wie kampeert op een vakantiebestemming van Landal GreenParks mag altijd gebruik maken van de faciliteiten van het park, zoals de restaurants, het zwembad, indoor speelparadijs en fietsverhuur.

Wordt het de Veluwe, Friesland, Texel of ’t Gooi?

Op de Nederlandse campings van Landal Coldenhove en Rabbit Hill (Veluwe), Esonstad (Friesland) en Sluftervallei (Texel) kun je terecht voor het echte buitenleven, in combinatie met stoere safaritenten, luxe stacaravans en rustieke woodlodges. Het échte glampinggevoel ervaart men op Landal Gooise Heide, waar verscholen in de Gooise bossen het buitenleven samengaat met overnachten in luxe. De luxe safaritenten (t/m 6 personen) zijn van alle gemakken voorzien. Er zijn outdoor activiteiten, er is een restaurant en speeltuin en voor kinderen is er genoeg te doen in de bosrijke omgeving. Trouwe viervoeters zijn uiteraard ook van harte welkom. Een aantal tenten zijn toegankelijk voor huisdieren. In de buurt van de parken zijn er mooie losloopgebieden waar je samen met je hond heerlijk wandelt.

Glamping in Duitsland

In Duitsland biedt vier parken van Landal GreenParks met campings, voor het echte glampinggevoel moet je op Landal Wirfttal (Eifel) en Landal Warsberg (Saarland) zijn. Landal Wirfttal in de Vulkaaneifel biedt gloednieuwe safaritenten. Hier vinden outdoorfans die ook van een beetje luxe houden alles wat hun glampinghart begeert. Op het park kregen het restaurant, de winkel en de receptie een facelift. Voor kinderen zijn er volop activiteiten in het gemoderniseerde Bollo-Atelier, met een grote interactieve speelarena, inclusief een coole loungehoek, een klimmuur en een voetbalmuur. Wie buiten actief wil zijn - tijdens wandelingen, beachvolleybal of mountainbiken - vindt in Landal Wirfttal een ruim aanbod aan sport- en vrijetijdsactiviteiten. Ook de populaire buitenspeeltuin is vernieuwd, gemoderniseerd en opgewaardeerd. Kinderen kunnen genieten van een nieuw voetbalveld en een nieuw ontworpen speeltuin voor een vakantie vol actie. In de omgeving van het park zijn het natuurreservaat Dauner Maare, het diepblauw glinsterende Schalkenmehrener Maar en Gemündener Maar aantrekkelijke uitjes, evenals een bezoek aan Trier, de oudste stad van Duitsland. De camping van Landal Warsberg ligt bovenop de berg, zodat men vanuit (sta)caravan of safaritent een fenomenaal uitzicht heeft over het dal van de rivier Saar.

De Belgische Ardennen next level

De gloednieuwe Landal Glamping Neufchâteau is een charmante, luxe glamping, gelegen aan de bovenloop van het riviertje de Vierre en midden in het bos, op 15 minuten loopafstand van het Meer van Neufchâteau. Er zijn luxe glampingtenten t/m 8 personen en er is een bistro, fietsverhuur en wateractiviteiten op het meer. De luxe safaritenten zijn uitgerust met badkamer, kitchenette en eethoek. Voor gezinnen is er zelfs een speciale kindersafaritent met een glijbaan en de exclusieve glampingtent heeft een grote boomhutruimte met een speelnet. Zwemmen, vissen, kanoën of stand-up paddling - waterratten zullen zich hier niet vervelen op het Meer van Neufchâteau. Op het land kan de prachtige natuur van de Ardennen worden verkend op een van de talloze wandel- en fietspaden. En na zoveel beweging in de frisse lucht kunnen cultuurliefhebbers een bezoek brengen aan een van de beroemdste historische kloosters in de Ardennen, het klooster van Orval of het kasteel van Bouillon.

Meer informatie over alle glamping- en kampeermogelijkheden: landalcamping.nl

Deel deze release