Leidschendam,
02
mei
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Vakantieparken Landal ideale uitvalsbasis voor zomerse fietsevenementen

Ronde van Limburg op Landal Mooi Zutendaal en Bartje 200 op Landal Het Land van Bartje

Fietsen is één van de meest favoriete activiteiten van gasten van Landal GreenParks. De parken zijn allemaal gelegen in schitterende natuur en bieden zowel voor een kort fietstochtje als voor meerdaagse toertochten de perfecte uitvalsbasis. Fietsliefhebbers kunnen deze zomer op veel parken genieten van bijzondere fietsevenementen en -clinics, waaronder MTB-clinics onder leiding van voormalig schaatster Renate Groenewold, Bartje's Bike Xperience en de populaire toertocht ‘De Ronde van Limburg'.

Deze zomer gaat ook de eerste gezamenlijke actie van Landal GreenParks en de ANWB van start. De organisaties, die veel overeenkomstige thema’s hebben op het gebied van ontdekken, beleven, bewegen en genieten, zijn onlangs een langdurig partnerschap aangegaan op het gebied van fietsen en wandelen. ANWB-leden kunnen gebruik maken van een aantrekkelijk aanbod bij parken van Landal GreenParks in binnen- en buitenland. Daarnaast ontvangen zij bij aankomst een rugzak gevuld met fiets- en wandelkaarten voor de omgeving en heerlijke versnaperingen voor onderweg.

Start toertocht 'De Ronde van Limburg' op Landal Mooi Zutendaal

Landal Mooi Zutendaal, dat grenst aan Nationaal Park Hoge Kempen in Belgisch Limburg, is zaterdag 9 juni gastheer en sponsor van ‘De Ronde van Limburg'. De toertocht is de wielertoeristenversie van de profwielerwedstrijd ‘De Geberit Ronde van Limburg’ die op zondag 10 juni wordt verreden. Deelnemers aan ‘De Ronde van Limburg' kunnen kiezen voor een tocht van 90 km of 125 km. Beide tochten bevatten de belangrijkste en mooiste delen van het profparcours en mooieuitdagende stukken over de kasseistroken, diverse beklimmingen en prachtige vergezichten over de natuur van het groene Limburg. Voor fietsers die het wat rustiger aan willen doen, is er de 25 km lange familiefietstocht ‘Landal Mooi Zutendaal’. Deze route is geschikt voor groot en klein en gaat door de bossen en prachtige natuur van Nationaal Park Hoge Kempen.

Bartje 200 en fietsclinics op Landal Het Land van Bartje

Bartje 200 is de extreme marathon voor mountainbikers. Deze uitdaging van 200 kilometer door het ademenbenemende parcours van Drenthe wordt verreden op 17 juni 2018 en is de zomerse en warme tegenhanger van de RBL Drenthe 200. De startplaats van deze extreme tocht is op Landal Het Land van Bartje. Daarnaast is komende zomer wederom Renate Groenewold, de drievoudig wereldkampioene schaatsen prominent aanwezig bij drie bijzondere evenementen: 'Bartje’s Fit en Fanatiek', 'Bartje’s Bike Xperience' en 'Uniek Drenthe ontdekken'. Tijdens de clinics wordt gebruik gemaakt van de Bartje’s Bike Xperience Mountainbikes, die geheel gecustomized zijn.

 

Uitdagende fietstochten voor sportieve én fanatieke fietsers in Zuid-Limburg

Naast Drenthe behoort ook Zuid-Limburg tot de populaire fietsregio's van ons land waar sportieve én fanatieke fietsers hun hart kunnen ophalen tijdens prachtige beklimmingen, waaronder de Cauberg. Op dé wielerberg van Nederland vinden vele wielerevenementen plaats, zoals de jaarlijkse wielerklassieker Amstel Gold Race, en de Boogies Extreme. Op Landal Kasteeldomein De Cauberg - gelegen op de top van de Cauberg - zijn de straatnamen zelfs vernoemd naar bekende wielrenners, waaronder Philippe Gilbert, Adrie van der Poel, Joop Zoetemelk, Johan Museeuw, Jan Jansen, Eddy Merkx en Marianne Vos.

Meer over fietsen bij Landal is te vinden op http://www.landal.nl/fietsen

Op Landal Coldenhove heeft dit jaar de AD Fietstest plaatsgevonden. Of kijk voor de mooie beelden op de video of klik op Fietstest.nl voor alle resultaten