Nooitgedacht Drenthe,
15
juli
2020
|
08:46
Europe/Amsterdam

Eerste acht studenten ontvangen diploma Hof van Saksen Academy

BBL-opleidingstraject Drenthe College, Werkplein Drentsche Aa en Hof van Saksen

Het begin vorig jaar gestarte opleidingstraject van de Hof van Saksen Academy verloopt uitermate goed; de eerste groep studenten heeft hun diploma behaald. Het gaat om acht leerlingen van de BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg), die het Drenthe College, Werkplein Drentsche Aa en vakantieresort Hof van Saksen gezamenlijk hebben opgezet. Studenten volgen één dag in de week college en werken daarnaast vier dagen in de restaurants op Hof van Saksen.

De Hof van Saksen Academy startte in februari 2019 met BBL-opleidingen in de richtingen gastheer/gastvrouw en kok op niveau 1, 2 en 3. “Dat we ruim een jaar later al de eerste acht studenten mogen feliciteren met een diploma is natuurlijk fantastisch,” reageert general manager Eric van der Heijden van Hof van Saksen.

De academy is een publiek-private samenwerking tussen Werkplein Drentsche Aa, Hof van Saksen en het Drenthe College. Door werken en leren te combineren is dit een passende oplossing voor jongeren die een beroepsopleiding willen volgen, voor volwassenen die zich willen ontwikkelen of omscholen en voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Doorstromen

Het behalen van een niveau 1 diploma is voor de meeste studenten slechts het begin van hun carrière in de horeca. Het merendeel van de studenten aan de Hof van Saksen Academy stroomt namelijk door naar niveau 2 om verder te leren als kok of gastheer/ gastvrouw. Zowel het Drenthe College als Werkplein Drentsche Aa en Hof van Saksen geven aan erg trots te zijn op de studenten en verheugen zich op de toekomst.

Van der Heijden: “In september wordt de groep uitgebreid naar totaal 27 studenten, dus we gaan in de toekomst nog veel meer diploma’s uitreiken. We hebben dit traject ontwikkeld om goed en gemotiveerd personeel te vinden en te behouden. Goede opleidingen in combinatie met praktijkonderwijs zijn daarbij cruciaal en tegelijkertijd nemen we hiermee ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”