Leidschendam,
24
oktober
2018
|
15:00
Europe/Amsterdam

Duurzame vooroplopers op Landal Twenhaarsveld

Podcast over Duurzaam Wonen

Op vakantiepark Landal Twenhaarsveld (Holten, Overijssel) hebben twee bestaande vakantiewoningen (bouwjaar 1985) een groene make-over gehad. De woningen gebruiken geen aardgas meer; ze worden verwarmd met een warmtepomp en er wordt gekookt op inductie. Verder zijn o.a. isolatie in dak en glas geïnstalleerd en zonnecollectoren op het dak geplaatst. Ook is er gekozen voor een inrichting met gerecyclede of recyclebare producten. Dinsdag werden de woningen geopend. Niet met het doorknippen van een lint, maar met een ‘Duurzame Dialoog’, waaraan werd deelgenomen door de gemeente, organisaties en leveranciers.

Duurzaam leven in bestaande woningen. Dat is het doel van Landal GreenParks en groene energieleverancier Greenchoice. Sinds begin 2016 hebben beide bedrijven al een samenwerking en ontwikkelen gezamenlijk initiatieven om Nederland groener te maken, meer mensen te inspireren en hen te laten ervaren hoe het is om in een duurzame woning te leven.

“We willen onze 2.8 miljoen gasten over duurzaamheid inspireren tijdens hun vakantie, wanneer ze daar alle tijd en ruimte voor hebben. We horen en lezen veel over duurzaam leven, maar wat betekent dat in je eigen woonomgeving? In deze woningen bieden we gasten de mogelijkheid om dit zelf te ervaren, zodat zij thuis zelf aan de slag kunnen met duurzaamheid,” aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks. 

Beluister de podcast voor meer inspiratie. En kijk op www.landal.nl/verrassendgroenleven