Coronavirus (COVID-19)

Gevolgen van coronavirus op de Landal parken – 25 maart 2020

Alle parken van Landal GreenParks liggen in gebieden waar maatregelen zijn genomen om het coronavirus te bestrijden. Landal bekijkt de gevolgen hiervan van dag tot dag. Dit heeft gevolgen voor medewerkers en gasten die een verblijf hebben gepland.

De meest actuele situatie voor de Landal parken is te bekijken op www.landal.nl/coronavirus.

Maatregelen op de Nederlandse Landal parken

Op de Nederlandse parken die wel geopend zijn voor gasten, zijn de volgende maatregelen genomen:

  • Zwembaden en binnenspeeltuinen zijn gesloten.
  • Bowling en andere overdekte faciliteiten zijn gesloten.
  • Restaurants, snackbars en winkels zijn gesloten.
  • Receptie en technische dienst zijn beschikbaar.
  • Parkmedewerkers werken volgens een strikt protocol, geheel volgens de RIVM-richtlijnen.
  • Gasten worden bij de sleuteluitgifte gewezen op de richtlijnen van het RIVM, die ook gelden voor de openbare ruimtes op het park. Onze medewerkers zien toe op de naleving daarvan.
  • Bungalows groter dan 8 personen worden niet meer verhuurd. Voor accommodaties tot 8 personen geldt de beperking van het aantal personen tot 1 huishouden.

Medewerkers

Als gevolg van de overheidsmaatregelen werken onze medewerkers volgens een strikt protocol, geheel volgens richtlijnen van het RIVM. Landal past de inzet van medewerkers aan op de nieuwe omstandigheden. Op de parken waar de faciliteiten gesloten zijn voor gasten blijven een aantal medewerkers zoals in de technische dienst, groenvoorziening en de dierenverzorging doorwerken.

Accommodaties voor andere doeleinden

Er komen ook nieuwe boekingen bij van onder andere buitenlandse werknemers, zorgverleners, mensen met een kwetsbare gezondheid en van mensen die een verblijfplaats zoeken als gevolg van verplaatsing van IC-patiënten ver weg van de eigen woonplaats. Daarnaast zijn er mensen die als gevolg van de dichte scholen er de voorkeur aan geven om in een rustige omgeving te verblijven.