Leidschendam - The Netherlands,
07
maart
2019
|
11:00
Europe/Amsterdam

Awaze – de nieuwe naam van Europa's toonaangevende aanbieder van vakantieparken en accommodaties

Vandaag is Awaze als de nieuwe bedrijfsnaam van de toonaangevende aanbieder van vakantieparken en accommodaties in Europa bekendgemaakt.

In een toespraak op de ITB in Berlijn zei de CEO van Awaze, Henrik Kjellberg, dat de groep achter merken als cottages.com, Hoseasons, James Villa Holidays, Landal GreenParks en NOVASOL zich volledig wil richten op het benutten van haar omvang en schaal om partners, gasten en medewerkers als onderdeel van een duidelijke groeiambitie dagelijks geweldige vakantie-ervaringen te bieden.

Hij zei: "De Awaze-portfolio bevat een aantal fantastische merken, maar de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl en de vorming van een nieuw managementteam zullen ons in staat stellen om ervaringen te delen, groepsbrede technologische oplossingen te ontwikkelen en het tempo van onze groei te versnellen. De markt voor verhuur van vakantieverblijven is sterk en we hebben een uitstekende uitgangspositie om in te spelen op die vraag.“

Het nieuwe Awaze-team in Londen, waartoe ook CTO Álvaro de Nicolas en Group CFO Liliana Solomon behoren, wordt geleid door Kjellberg. Gezamenlijk hebben zij een vijfpuntenstrategie voor de groep ontwikkeld die gericht is op het opbouwen van de merken, het implementeren van hoogwaardige technologieën, het vergroten van de aanwezigheid op de markt door acquisities en organische groei, het samenwerken tussen de merken en het ontwikkelen van een uitstekende teamcultuur binnen de groep.

De uit verschillende merken bestaande Awaze-groep genereert bruto-inkomsten van meer dan EUR 1,8 miljard, verhuurt jaarlijks accommodaties aan meer dan 8 miljoen vakantiegangers en heeft meer dan 110.000 vakantieverblijven in 36 landen. Kjellberg zegt dat de pan-Europese dimensie van het bedrijf weliswaar belangrijk is, maar dat Awaze en haar merken ook in de toekomst op lokaal niveau zeer betrokken zullen blijven bij de eigenaren en de gemeenschappen in de gebieden waar ze actief zijn.

Kjelberg zei: “Geen andere aanbieder van vakantieparken en accommodaties heeft een dergelijke mix van internationale aanwezigheid en lokale kennis, deskundigheid en ondersteuning in huis. Eigenaren willen dezelfde persoonlijke aanpak, ongeacht of ze nu in Kroatië, Cornwall of Kopenhagen zitten. Daarom blijven we ons naast onze centrale groepsstructuur inzetten voor echte lokale ondersteuning.“

De merken die deel uitmaken van de Awaze-portfolio waren voorheen eigendom van Wyndham Worldwide, voordat ze in mei 2018 werden verkocht aan Platinum Equity. Ga voor meer informatie naar www.awaze.com.

- Einde -

Noot voor de redactie

Awaze is de toonaangevende aanbieder van vakantieparken en -accommodaties in Europa. De volgende zelfstandige merken maken deel uit van de groep: cottages.com, Hoseasons, James Villa Holidays, Landal GreenParks en NOVASOL. De onderneming heeft meer dan 110.000 vakantieverblijven in 36 landen en zorgt er dagelijks voor dat meer dan 8 miljoen gasten per jaar een geweldige vakantie hebben. www.awaze.com

Het managementteam bij Awaze

Henrik Kjellberg, Group CEO 

Henrik geeft leiding aan Awaze en wordt daarbij ondersteund door individuele brand directors en het corporate team van de onderneming. Voordat hij bij Awaze kwam, maakte Henrik deel uit van het global leadership team bij Expedia Inc., waar hij in verschillende functies in Londen, Beijing, Hongkong en San Francisco heeft gewerkt. Hendrik is zeer ervaren in het uitbouwen van internationale bedrijven en teams, heeft een passie voor reizen en houdt van het buitenleven. Oorspronkelijk komt Henrik uit Zweden en hij heeft een Master in Economie van de Stockholm School of Economics.

Álvaro de Nicolas, Group CTO 

Álvaro geeft leiding aan de technologie- en productteams die het Awaze-platform laten groeien en ontwikkelen. Voordat hij bij Awaze kwam, hield hij toezicht op een digitale hervorming bij 's werelds grootste beddenbank, de Hotelbeds Group. Dit project stelde het bedrijf in staat om in omvang te verdubbelen door de ontwikkeling van nieuwe producten met data en technologie als speerpunt. Hij werkte ook samen met BT Sport aan de verslaggeving van de Olympische Spelen 2012 in Londen en bekleedde een aantal leidinggevende functies bij Havas Media en Accenture. Álvaro heeft een Global Executive MBA van IESE en een afgeronde opleiding telecommunicatietechniek.

Liliana Solomon, Group CFO 

Liliana heeft de leiding over de financiële en M&A-afdelingen van de centrale groep. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in de telecom- en technologiesector en heeft eerder leidinggevende functies bekleed bij grote vooraanstaande ondernemingen als Vodafone, Cable & Wireless en Deutsche Telekom alsmede bij private-equity-ondernemingen. Liliana heeft een MBA van INSEAD en een PhD in de natuurkunde. Ze spreekt vloeiend Engels, Duits, Frans en Roemeens en is een fervent tennisser, omdat ze als junior in het Roemeense nationale team heeft gespeeld.