Den Haag,
04
juni
2021
|
10:01
Europe/Amsterdam

Alle Landal-parken Green Key Goud gecertificeerd

De laatste parken met een eerdere zilver of brons certificering hebben hun Green Key audit afgerond met als resultaat dat ook zij nu het Goud-certificaat hebben behaald. Dat betekent dat álle Landal-parken nu een Goud-certificaat bezitten.

Green Key is het wereldwijde keurmerk voor duurzame accommodaties in de toerisme-recreatieve sector en congresmarkt. Green Key-gecertificeerde accommodaties verminderen aantoonbaar CO2 uitstoot en dragen daarmee hun steentje bij aan klimaatdoelstellingen.

 

Trots op resultaat

“Het is mooi om te zien dat het pad dat we jaren geleden met elkaar zijn ingeslagen, hiertoe heeft geleid. Dit is een resultaat om collectief trots op te zijn. Veel dank ook aan alle collega’s die zich hebben ingezet voor deze prestatie. Een gouden medaille voelt altijd goed, maar na het vieren van dit collectieve succes, is het ook van belang scherp te blijven en stappen te blijven zetten om nog duurzamere (en onvergetelijke) vakanties mogelijk te maken,” aldus Jerôme de la Chambre – manager duurzaamheid van Landal GreenParks.

 

Over Green Key

Het Green Key programma wordt beheerd door de Foundation for Environmental Education in Denemarken en in Nederland uitgevoerd door Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit). De gecertificeerde bedrijven voldoen aan de normen die gesteld zijn door de Stichting. Het handhaven van deze normen wordt gedaan door onafhankelijke keurmeesters, door middel van keuringen op locatie en documentatie in het online Green Key systeem waartoe elke deelnemer toegang heeft. Voor alle bedrijven geldt, dat zij moeten voldoen aan alle verplichte normen en een aantal optionele normen. De verplichte normen zijn basis milieunormen, zoals het registreren en besparen van gas, water en elektra en het verminderen van de hoeveelheid (rest)afval. Andere normen zijn bijvoorbeeld management, communicatie, maatschappelijke betrokkenheid, bouwen en groen, mobiliteit, textiel en duurzaam inkopen.