Den Haag, The Netherlands,
28
september
2022
|
16:00
Europe/Amsterdam

Afscheidscriterium Philippe Gilbert

Start en finish op Landal Kasteeldomein de Cauberg

Philippe Gilbert heeft de eerste deelnemers aan zijn afscheidscriterium in Valkenburg aan de Geul op zaterdag 15 oktober bekend gemaakt. Na een korte voorstelling zal een peloton van naar verwachting 30 ploegmaats en ex-collega’s om 15.00uur van start gaan voor een criterium met maar liefst vijf beklimmingen van de Cauberg, de klim waar Gilbert viermaal de Amstel Gold Race won en in 2012 het orgelpunt van zijn carrière plaatste met winst op het WK Wielrennen.

Aan de start verschijnen onder andere ex-wereldkampioenen Thor Hushovd en Alessandro Ballan. Beide waren in het verleden ploegmaat van Gilbert. Ook de huidig Frans kampioen Florian Senechal verschijnt aan de start. Oud-ploeggenoot en winnaar van onder andere Parijs-Roubaix en Ronde van Vlaanderen Niki Tersptra komt ook naar Valkenburg om samen met Gilbert zijn laatste wedstrijd te rijden. Ook Tersptra kondigde aan met zijn laatste wedstrijden als profrenner bezig te zijn. Jelle Vanendert, onder andere winnaar van een Tour etappe en in 2014 2e in de Amstel Gold Race achter Gilbert, zal acte de présence geven op zaterdag 15 oktober. Op korte termijn zullen er meerdere namen worden aangekondigd.

Phil’s Last Ride
Zaterdag 15 oktober begint de dag met een individuele toertocht georganiseerd op en rond het WK-parcours van 2012. Phil & Fans wordt de ultieme kans om nog eens in het wiel van Philippe te zitten en samen met hem de mythische Cauberg te bedwingen. Rond de middag stelt hij er zijn officieel huldeboek voor met mogelijkheid tot signeren.

Vanaf 14.00uur worden op de top van de Cauberg bij Landal Kasteeldomein de Cauberg  de diverse deelnemers aan het afscheidscriterium voorgesteld, waarna om 15.00uur het startschot klinkt voor de laatste wedstrijd van Philippe Gilbert. Omstreeks 16.00uur wordt de finish op de Cauberg verwacht, waarna Philippe officieel zijn fiets aan de haak zal hangen.

Inschrijven voor de toertocht kan nog op www.philslastride.com. Het afscheidscriterium in de namiddag is vrij toegankelijk voor publiek en is hét moment om één van België meest succesvolste renners van de afgelopen decennia op een gepaste manier uit te wuiven

 

Deel deze release