Leidschendam,
26
november
2018
|
14:26
Europe/Amsterdam

5 jarig bestaan Landal Amerongse Berg

Landal Amerongse Berg heeft afgelopen zaterdag 24 november haar 5-jarig bestaan gevierd. Met de oplevering van de laatste 7 extra luxe bungalows is Landal Amerongse berg compleet. Vijf jaar geleden opende het park met 35 bungalows. Inmiddels zijn dat er 73 en is het een van de 'kleinere' parken binnen de Landal-familie. De kleinschaligheid en luxe inrichting van de gelijkvloerse bungalows in combinatie met de prachtige ligging en directe toegang tot het Nationaal park Utrechtse Heuvelrug zijn vanaf het begin de grote aantrekkingsfactoren van het park.

Onlangs is de wandeluitgang op het park duidelijk gemarkeerd met een kunstwerk van regiokunstenaar Klaas Dubbelwand. In samenwerking met Staatsbosbeheer is bij de uitgang een informatiebord geplaatst en zijn twee wandelroutes uitgezet van 6 en 8 kilometer lengte. Die voeren beide langs het Egelmeer, de heide en de Elsterkop. Voor de allerkleinsten wordt binnenkort een speciaal kabouterpad geopend.

Regionale samenwerking

General Manager Tim Rooijakkers: "Rust, ruimte en natuur zijn de sleutelwoorden die ons vakantiepark karakteriseren. We willen gasten bewust laten genieten van deze unieke omgeving. Om dit te realiseren werken we nauw samen met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en het Utrechts Landschap, maar ook met diverse regionale bedrijfjes en de lokale Jumbo. Recent is het hoofdgebouw - een voormalige tabaksschuur - uitgebreid met een mini-winkel waar naast verse broodjes ook mooie streekproducten worden verkocht. Door de krachten te bundelen kunnen we elkaar in de regio versterken en onderstrepen wat hier allemaal te doen is."

Jubileumfestiviteiten

De festiviteiten voor het 5-jarig jubileum staan in het teken van de rijke historie en cultuur van de Utrechtse Heuvelrug, waaronder de tabaksteelt die rond 1850 hoogtij vierde. Op het programma stond onder andere een bezoek aan kasteel Amerongen en het tabaksteeltmuseum. De dag werd afgesloten met een heerlijke winter-barbecue - met regionale streekproducten - op het park voor alle eigenaren, medewerkers en genodigden.